Vi elsker alle vores hår. Og intet er værre end hvis det er tørt og trist. Det kan som regel løses ret nemt, det kræver bare den rigtige inspiration og gode tips.

Hvorfor ikke få de gode styling råd om håret fra professionelle som din frisør? Besøg Salon Simoni i Hjørring, Sindal eller anden i dit lokalområde og spørg til råds om dine hår problemer. Hårtips fra frisøren er den kloge og nemme løsning alle kan bruge.

At få råd ved frisøren er en smart ting, helt ligesom de nedenstående råd som vi har samlet fra førende eksperter online, kan hjælpe dig med pleje og styling af dit hår.

Hvor ofte skal du vaske hår?

Som udgangspunkt bør du kun vaske dit hår hver anden/tredje dag. Det afhænger dog af din person. Måske er du korthåret, har fint hår, træner meget eller andet, som kræver hyppigere hårvask. Hormoner, sygdom, stress, medicin og skampoo er andre faktorer der spiller ind på, hvor ofte du skal vaske dit hår.

Rigtig shampoo & balsam

Hvis du skal vaske dit fine hår hver dag, er det en fordel at bruge en mildere shampoo end hvis du vasker hår hver tredje dag. Her kan tørshampoo måske være det gode valg til at skåne håret. Samtidig bør du også satse på balsam der ikke tynger håret.

I forhold til hvilke produkter der er gode til håret, vælger mange at gå efter de billigste eller dyreste produkter. Men her er kvalitet og det rigtige produkt der passer til dit hår i almindelige prisklasser, ganske gode produkter der kan opfylde dit specifikke problem. 2-1 produkter bør du holde dig fra, da balsam opløser shampooens funktion.

Undgå fedtede produkter

Hvis du oplever skæl og andre sygdomme ved håret, kan det tænkes at du bruger forkerte produkter.

Rigtig mange mænd og kvinder køber produkter der indeholder for meget fedt. Produkter der indeholder for meget fedt, vil gøre, at din hud og hår ikke kan ånde naturligt og der kan dannes skæl og andet.

Olie pleje

Hvis du har slidt eller tørt hår, bør du pleje håret med avocado- eller kokosolie. Her kan du vælge at købe en god hårkur eller måske lave en selv til en god behandling af håret. Lad olien sidde i håret en halv time og vask efter med shampoo.

Føntørring?

Når du har travlt om morgenen, så går føntørringen måske lidt for hurtigt. Ofte stopper de fleste med at tørre håret når der stadig er 5-10 % fugt tilbage i dit hår, og det vil ødelægge din fylde i håret.

Styling?

Det med at haste sig gennem tingene med stylingen som med føntørringen, sker også når mange vil glatte eller bruge krøllejernet. Her vil fejlen ligge i, at du måske glatter for store sektioner ad gangen. Derved skaber du dobbelt arbejde for du skal starte forfra.

Del dit hår op i mindre sektioner og så vil stylingen blive god og i sidste ende, ikke tage længere tid.

Frisør

Besøg din frisør regelmæssigt og få studset tørre og spaltede ender. Det gør at håret ikke vil se kedelig og livløst ud.

Varme fra elektriske stylingprodukter

Hvis du bruger elektriske hårapparater som glattejern, hårtørrer eller krøllejern, så brug et kvalitets produkt der skåner dit hår bedst muligt mod varme skader.

Brug også varmebeskyttende til håret inden du bruger et elektrisk hårapparat.

Hårmaske

En gang om ugen kan du forkæle håret med en pleje hårmaske. Et par minutters arbejde kan være med at sikre både det flotte og sunde hår.

Beskyt mod solen

UV-strålerne er skarpe og skadelige og derfor skal du selvfølgelig beskytte både hud og hår. Her kan du købe produkter der indeholder 100% UV beskyttelse, især hvis du elsker at være ude i solen hele sommeren igennem.

5/5 (1 Review)