Tips til at bekæmpe fedtet hår? Disse daglige vaner kan hjælpe

Fedtet hår kan se så ucharmerende ud, medmindre du kan gå med det som en stjerne i Baywatch. Det værste er uden tvivl, når håret bliver fedtet nærmest lige efter en tur i badet. Faktisk kan det nemt være at du vasker dit hår for ofte.

Hårvask er blot en af de tips mod fedtet hår her i artiklen, hvor du får forskellige tips til at bekæmpe fedtet hår som du bør kombinerer med de forskellige tips til silkeblødt hår. Det er nemlig de små vaner vi anlægger helt ubevidst, der ofte kan ændres så du får glansfuldt hår på den naturlige måde

De små basale ting

At få fedtet hår kan nærmest være en form for sygdom. Fedtet hår kommer kun på dårlige tidspunkter, og det skal bare løses hurtigst muligt. I hverdagen findes der mange små rutiner som vi nok ikke tænker over, men som kan påvirke hårets udseende.

Her er der tale om noget så alment som at skifte hovedpudebetræk. Skift gerne dit hovedpudebetræk flere gange om måneden, men ikke nødvendigvis hver- eller hver anden dag. Når vi sover, så har vi en tendens til at svede og savle (så sexet som det nu lyder). Forestil dig at du så næste aften lægger dit hår ovenpå gårsdagens savl og sved i adskillelige timer. Skal vi oversætte det groft, kan det svare til at lægge noget tøj i blød. Forventer du så ikke også at dit tøj bliver vådt?

En anden ting mange kvinder og mænd har en tendens til at gøre meget, er at rode lidt med håret. Men når man tænker over det; Vores hænder er et sted på kroppen, hvor vi afleder rigtig meget fedt biologisk helt naturlig. Prøv så vidt muligt at undgå at sætte/rette dit hår adskillelige gange om dagen. Om ikke andet, så prøv at undgå og bruge så meget af dine hænder som muligt.

Når du bruger en kam til dit morgenfiltret hår, så lad være med at gøre det to gange for meget. Ligesom kammens tænder deler vandene mellem dine hår, gør den det ligeledes også med det fedt der er iblandt. Det svarer til at du i hovedbunden deler og samler fedt sammen med andet fedt og i selve klistrer hår sammen.

Pleje af dit hår

Undlad så vidt muligt at bruge den samme shampoo året rundt. Der findes shampoo til alt slags hår, og hvis du har fedtet hår, skal du bruge tørshampoo.

Husk at vask dit hår to gange. Dette er for, at du først får alt det ulækre der skader dit hår, og gør det derved fedtet. I anden omgang er det for at forebygge at få fedtet hår igen.

Du ved om du har fedtet hår, hvis du kan se en større forskel på skummet fra første vask til anden vask.

Nu snakker vi godt nok om at dine fremtidige bade er det bedste mod fedtet hår, men her kommer der et lille twist. Ironisk er det, at du faktisk ikke behøver at vaske dit hår hver eneste dag. Hvis du vasker dit hår hver eneste dag, vil kroppen automatisk danne mere fedt i hovedbunden, som er det du faktisk prøver på at vaske ud.

Det er en ond cirkel der er nemt at bryde. Jo sjældnere du vasker dit hår helt, jo mindre fedtet hår vil du få.

DE BEDSTE HÅRTØRRER TIL KRØLLER 2021 – STYLINGTIPS

De bedste hårtørrer til krøller 2021 - stylingtipsHvis du er en af de heldige mennesker med naturlige krøller i håret, så kender du også til bagsiden af medaljen. Det skal nemlig ikke være nogen hemmelighed, at krøllet hår er mere opmærksomhedskrævende, når...

Bedste varmebeskyttende til dit hår

Bedste varmebeskyttende til dit hår

Varmebeskyttende til hår Når du bruger et glattejern, glattebørste eller måske føntørrer håret, så er det vigtigt at bruge noget varmebeskyttelse til håret. Hvis du aldrig bruger en varmebeskyttende spray sammen med dine elektriske hårapparater, vil du nok...

5/5 (1 Review)