Vælg den rigtige hårvoks til din hårtype og smag

Vælg den rigtige hårvoks til din hårtype, hvilket selvfølgelig kan være svært nok, nu der findes et hav af forskellige stylingprodukter.

De mange muligheder betyder selvfølgelig, at et stort udvalg har sit eget formål hver især. Du finder nemlig voks til at alle slags hårtyper, hvad end du har fint hår, kort, langt, tyk eller andet. Derudover, så kommer de mange produkter som f.eks. ID-voks der også kommer i forskellige former, typer og dufte.

Hvilket type hår og voks går an sammen?

Ligesom med med conditioner eller shampoo mærker, så kommer de forskellige slags voks til mange formål og former.

Her prøver vi at give dig et overblik over udvalget indenfor krukke, spray eller tube, så du kan vælge den helt rigtige voks til din hårtype. Du kan læse lidt om hvilket type der er godt til de forskellige typer af hår, hvor længde, tykkelse, form og selvfølgelig hvilket effekt du ønsker at tilføje dit hår.

  • Fint hår: Hvis dit hår er fint, så vælg et drøj produkt der løfter nedenfra og opefter. Gå efter en voks med mat udseende så du ikke får et fedt udtryk, som du kan få med de glansgivende produkter.
  • Kraftig hår: Brug en god glansgivende voks til det kraftige hår, så du skaber lidt mere look, der kan fjerne tendenser til hår der ser lidt tørt ud.
  • Kort hår: Hvis du er korthåret, så kan du bruge den helt store palet af forskellige voks produkter. Det skyldes at du dybest set kun har brug for at give dit hård det stærke hold, hvilket du nemt kan gøre med ID produkter som disse, der kan skabe de vilde frisurer. Til det mere bløde og glansfulde udtryk, vil et godt valg være en god glansgivende hårspray.
  • Langt hår: Hvis du har langt hår, skal du vælge et spray produkt der ikke tyngder dit hår. Ved at bruge en spray får du en bedre fordeling i håret, hvilket er svært med både tube eller krukke produkterne.

Hvilke typer af voks?

Som fortalt, så findes der mange forskellige typer af voks, og du skal selvfølgelig ikke snydes for at blive opfrisket om de forskellige muligheder.
  • Clay wax: Clay wax er svær at arbejde med, men dog det rigtige valg hvis du skal tæmme håret på “den hårde måde”. Du får nemlig det matte og kraftige hold med denne slags voks der minder lidt om ler, og derfor skal varmes godt op i hænderne før du bruger det.
  • Cream wax: Giver dig creme følelsen når du arbejder med det, og kan hjælpe dig med at give dit hår et let hold. Giver dig hurtigt et fedtet hår, så skal bruges med omtanke.
  • Fiber voks: Her får du let og tør voks da strukturen er fibre. Du kan med denne slags fiber voks tilføre fylde i det korte og lidt længere hår.
  • Mud wax: Denne slags voks giver dig følelsen af tykt mudder, der kan hjælpe dig med at skabe det gode hold og struktur. En af den lidt tungere slags voks at arbejde med, men kan tæmme det lange hår, hvis det bliver brugt sammen med et fugtigt hår.
  • Pasta wax: En skinnende voks der giver et lidt naturligt look. En nem hårvoks at arbejde med til et medium hold i alle slags hårtyper.
  • Pomade: Til et slikket look kan denne pomade give det skinnede og lette hold.

Så vælg den rigtige hårvoks ud fra dit type af hår og selvfølgelig type af hårvoksen som lige beskrevet.

5/5 (1 Review)