Damp Glattejern

Styler med damp funktion til at skåne håret

Der findes mange gode elektriske hårstylings produkter. De klassiske GHD glattejern i høj kvalitet og pris, den nyere teknologi med glattebørste men også den noget anderledes type: damp glattejern.

Der findes forskellige modeller(glattejern test) hvor fællesnævneren dog er, at glattejern med damp dybest set kun kan glatte håret. Her kan mange klassiske GHD eller Babyliss glattejern ofte også krølle håret eller andet. Men det med at glatte det kruset eller tørre hår, er damp modeller ofte gode til.

Du finder forskellige modeller i en god kvalitet indenfor glattejern med damp. Og disse modeller finder du inspiration til i denne lille guide/test for 2020.

L’Oreal Steampod dampglattejern V2

En af de bedre modeller i den høje prisklasse, er denne Steampod styler fra L’Oreal.

L’Oreal Steampod V2 dampglattejern minder meget om en glattebørste i teknologien. Men helt ligesom glattebørster, er teknologien fra glattejern og børste kombineret. Det giver dig et apparat der er skånsom mod håret, når det glattes.

Der bruges damp og pro-keratin i kombination til glatningen. Det giver dig den nemmere måde at tæmme håret, hvad end det er kruset, tørt m.m. Her kan du bruge almindelig postvand men producenten anbefaler demineraliseret vand til dampningen.

Steampod styler kommer med en termostat så du kan indstille i fem forskellige temperaturer mellem 140 og 210 grader. Opvarmningen tager omkring 90 sekunder for optimal varme og modellen kommer også med autosluk.

L’Oreal styleren kommer med en aftagelig seperationskam som ekstra udstyr.

Du bruger glattejernet med damp ganske enkelt. Hæld demineraliseret vand i den medfølgende beholder(vand fra vandhanen virker også ganske fint). Tænd for styleren og vælg den temperatur der passer til dit hår. Og så glatter du ellers håret på normal vis ved at lade styleren glide langsomt gennem håret.

 • Drivkraft: Damp
 • 5 temperaturindstillinger
 • Temperatur: 140 – 210 grader
 • Opvarmning: 90 sek.
 • Autosluk

Babyliss Ipro 230 Ionic glattejern (ST395E)

Babyliss Ipro 230 ST393E glattejern er en fin styler i mellemprisklassen.

Babyliss Ipro 230 er en smal styleren der kommer med ionfunktion og dampfunktion, og er velegnet glattejern til det kraftige hår.

Dampfunktionen er med til at fugte dit hår under glatningen. Og dette kan både behandle og skåne det tykke eller krøllet hår, når der styles.

ST395E glattetangen fra Babyliss kommer til en pris i 6-700 kr. prisklassen. Her får du en small ”tang” med keramiske varmeplader på 110 x 300 mm. dVarmepladerne opvarmes jævnt på lige omkring et minut.

Styleren byder på 10 forskellige varmepositioner fra 170 til 230 grader, og gør den velegnet til at tæmme de store, kruset eller krøllet hårtyper. Dampstyleren har en 8 ml tank til genering af damp, helt ligesom den er nemmere at bruge under stylingen, da den kommer med roterende ledningsfatning og aftagelig integreret kam.

 • 10 temperaturindstillinger
 • Opvarmning: 60 sek
 • Iongenerator: ja
 • Autosluk
 • Roterende ledningsfatning

Hair Tech Steam hairbrush

Denne model der er den billigste af de viste stylers, kan være den rigtige model der glatter dit hår ved hjælp af teknologien fra en glattebørste, glattejern og så selvfølgelig damp.

Modellen har ikke den høje finesse, som du f.eks. finder i den noget dyrere L’Oreal model. Men dog kan du opnå en glat og flot frisure med denne Hair Tech damp ”glattebørste”. Og samtidig få en mere skånsom glatning ved hjælp af damp teknologien end mange lignede stylere i samme prisklasse.

Glattejernet med damp byder på fem forskellige temperatur indstillinger. Det er stort set kun GHD der kører med en fast temperatur, hvor alle andre tilbyder, at du kan indstille varmen alt afhængig af din hårtype og temperament. Helt ligesom ved de andre modeller, får du en lille beholder med, som du fylder med rent vand.

Dampen på styleren kan også varieres alt afhængig af, om dit hår trænger til mindre mere damp eller mindre til f.eks. det fine hår. Og ledningen kan drejes 360 grader, så stylingen gøres nemt uden at ledningen driller.

 • 5 temperaturindstillinger
 • Drejeledning
 • Med vandbeholder
 • Autosluk

Joico styler med damp

Joico der kendt for deres gode hårshampoo, conditioner m.m. fremstiller også elektriske apparater til hår styling. Og her finder du denne styler med damp. Joico glattejernet er i høj kvalitet og ligger i den høje prisklasse.

Et innovativt glattejern der reparere, rekonstruere og glatter håret perfekt. Der medfølger Joico K-Pack Vapor fuel ”brændstofvæske” som bliver omdannet til damp, når glattejernet bliver varmet op. I denne væske får håret nærende og plejende ingredienser, som giver håret den ekstra beskyttelse i forhold til mere almindelige glattejern.

Du kan justerer temperaturen fra 150 og op til 210 grader. Helt ligesom du kan styre hvor meget eller lidt damp der skal komme ved hjælp af en knap på styleren.

Dette Joico glattejern er den hurtigste damp styler. Det tager nemlig kun lige under 10 sekunder for opvarmningen af styleren.

 • Temperaturindstillinger: 150 – 210 grader
 • 3 meter drejefri ledning
 • Der medfølger: 1 ekstra ”brændstof” tank, 1 x 300 ml Joico K-Pak Vapor Fule, opbevaringstaske og 1 stk finger varme handske
 • 8 sek. Opvarmning
 • Autosluk
3.8/5 (5 Reviews)