Hvordan du gør dit glattejern rent?

Når man har købt et glattejern, så gælder det selvfølgelig også om at passe på det. Hvis du passer på glattejernet, så passer det også bedre på dit hår, for håret er jo, hvad det hele drejer sig om.

 

Hvordan du gør glattejernet rent

Nu til dags i forhold til ikke så mange år siden, var udvalget af forskellige glattejern ikke så stort, da stylers primært bestod af varmeplader med metal. I dag er de fleste glattejern tilbud indenfor gode kvalitets stylers, udstyret med keramiske varmeplader, der dog ikke er fuldstændig keramik, men klart bedre end den lidt halv skadelige metalvarmeplade.

Hvis du vælger at købe en af de lidt dyrere stylere med keramiske varmeplade, så får du absolut også den bedre beskyttelse til dit hår, og sådan et glattejern skal selvfølgelig også rengøres, hvilket kan gøres ret nemt og sikkert.

  • Strøm og varme: Det kan selvfølgelig lyde lidt dumt at minde om, men tag stikket ud stikkontakten inden du vil gøre glattejernet rent. Det er sagt men en lille undtagelse. Sæt glattejernet i stikket nogle sekunder så det bliver varmet op, og tak stikket ud af kontakten. Et glattejern er nemlig nemmere at gøre rent når fladere er lidt varme, hvilket selvfølgelig ikke skal være brændende.
  • Vand: Ganske almindelig vand sammensat med en klud er rigeligt til at gøre styleren ren, også selvom producenterne gerne vil sælge dig rensevæske der måske er skabt til deres produkt. Husk at du bruger en vredet klub til at tørre glattejernet af, og ikke bare pøser vand på det. Hvis der trænger fugt ind i en samling, så vil glattejernet kortslutte når du sætter det i kontakten. Hvis du er i tvivl om det har fået fugt, så lad det tørre i et varmt rum nogle dagen.
  • Rensningen: Tør varmepladerne over med en fugtig klud, tørrer du efter med et ganske almindelig håndklæde. Håndtaget får samme tur, hvor du selvfølgelig undgår at der siver vand ind omkring samlingerne. Brug en vantpind dels til at tørre efter i samlinger, og er også velegnet til sammen med rensesprit, at rense samlingerne for fedt efterladenskaber.

Så enkelt er det faktisk at rense glattejernet, og det kan ikke rigtig gå galt, hvis man husker de gængse tips til at bruge dit glattejern og selvfølgelig gøre det rent også.

5/5 (1 Review)