Glattebørste i god kvalitet?

Guide til at finde den bedste

Er glattebørsten noget for dig & hvad er bedst?

Med en glattebørste kan du nemt og hurtigt få et glat og smukt hår – Helt ligesom du får med et godt kvalitets glattejern. Glattebørsten adskiller sig dog væsentlig. Som navnet siger, er det en hårbørste der samtidig fungerer som et glattejern.

Hvis du ikke kender til den nyere teknologi, kan du i denne lille guide finde svar på alt det, som du behøver at vide om glattebørsten i 2020.

3 gode modeller i forskellige typer & priser

Dafni

Børsten der regnes for at være den bedste indenfor glattebørster er Dafni børsten. Kommer til en pris af 1100-1200 kr. og er den første model på markedet der kommer i en høj kvalitet både til bruger og hår.

Babyliss HSB100E

Babyliss giver dig en ganske fin kvalitet hvor du får forbavsende god kvalitet i forhold til prisen. Bedste valg indenfor glattebørster indenfor de billige modeller, hvor denne kommer til en pris under 400 kr.

Remington CB7480

Hvis du ønsker en god kvalitet i mellemklassen, kan du købe denne Remington børste til lige under 500 kr. Ganske fin kvalitet der kommer med et par ekstra gode detaljer til stylingen og sikkerhed.

Hvad er en glattebørste?

En glattebørste er et glattejern med børste funktion også. Det er ikke helt som en hårbørste, men med styling funktionen kombineret med udformningen som en hårbørste, vil den børste dit hår glat og smukt.

Den nye teknologi kom frem i 2015 hvor Dafni glattebørste var pioneer indenfor den type glattejern, som det første på markedet.

Om du skal vælge det traditionelle glattejern eller den nye type, er nok smag og behag. Men ofte vil du opleve at glattebørsten er hurtigere til at style håret, der dog er bestemt af mærke, kvalitet og hårtype. Samtidig er ideen bag den nye teknologi, at børsten også skal være mere skånsom ved ikke at trække så meget i dit hår som glattejernet, hvad end det er tykt, tynd, bølget eller krøllet.

Hvis du har krøllet eller tykt hår, vil glattejernet være mere velegnet på grund af børsten kommer med lavere varme.

Hvorfor vælge en glattebørste?

Et glattejern bruger keramiske plader til fordelingen af varmen, når du trækker styleren henover håret. Her vil glattebørsten glide nemmere og naturligt gennem håret på samme måde som en hårbørste.

Du kan forholdvis nemt bruge et godt glattejern og en børste frem for glattebørsten. Den traditionelle glattejern teknologi har også været på markedet i mange år, og derved opnået en høj kvalitet til både at glatte og skåne håret.

Grunden til at vælge glattebørsten frem for den traditionelle styler er, at du får en nyere måde til at style håret. Denne teknologi bygger på det bedste teknologi fra glattejernet og tilsat den skånsomme måde at glide gennem håret på. Her gælder det selvfølgelig om vælge et af de bedste glattebørster, hvor Dafni er pioneer.

Fordele?

 • Udjævne krus: Hvis du har beskadiget, tyndt eller almindeligt hår med tendens til krus, vil en glattebørste kunne være praktisk til at udjævne krusen uden at beskadige håret.
 • Hurtig: Det tager kortere tid at få glattet håret med en børste frem for et glattejern.
 • Tæt på hårbund: Du kan komme helt ind til hårbunden uden at brænde dig ved hjælp af de varme børster, hvor spidserne er beskyttet så du ikke brænder hårdbunden.
 • Fyldigt look: Du kan opleve at få et mere fyldigt og naturligt look ved at glatte og børste på samme tid.

Ulemper?

 • Stort hår: Ikke god til det krøllet eller store hår i forhold til et glattejern. Varmegraderne er mindre ved en børste hvilket mindsker chancen for det glatte og hurtige resultat.
 • Filtret hår: En børste der skal gennem håret, som måske har tendens til at filtre sammen, kan få håret til at filtre sig sammen om børstehårene.

Den populære Dafni børste?

Dafni var den første børste og opfinderen af den nye styler teknologi. Idag er Dafni også blandt de populæreste og regnet for at være af den højeste kvalitet på højde med f.eks. GHD glattejern.

Den store fordel ved Dafni er, at piggene ikke bliver varme så du kan bruge den tæt på hovedbunden uden chance for at blive brændt. Helt ligesom de andre gode brands indenfor stylere, bruges der også en varmeafvisende plast der gør at håret bliver skånet og glansen bliver bevaret.

Nødvendig eller ej?

Om en glattebørsten er nødvendigt? Hvis du har et godt glattejern indenfor de gode kvalitets brands, så nej. En glattebørste skal købes som en nyinvestering, hvor du måske ønsker at prøve og bruge den nye teknologi for hårets skyld.

Hvordan bruger du børsten?

At bruge den nyere styler er ganske nemt. Her gælder det, at håret skal være tørt helt ligesom når du bruger de fleste glattejern.

Red håret igennem og tænd for børsten. Her indstillinger du temperatur hvis muligt, og afventer opvarmning der kan varierer mellem 30 – 60 sekunder.

Børst stille og rolgt gennem håret fra rod til spids – Så enkelt og nemt er det rent faktisk.

Gode modeller?

Vi har fundet et lille udvalg af forskellige modeller. Børsterne kommer i forskellige priser som også figurerer på Pricerunner. Helt ligesom du finder forskellige brands ud fra forskellige anmeldelser og test, og som kan købes ved Elgiganten, Matas, online m.m.

Dafni glattebørste

Den første model af glattebørsten er også en af de populæreste og dyreste. Prisen ligger i samme prisleje som GHD stylers hvor kvaliteten er nogenlunde tilsvarende. Og det er netop kvaliteten du betaler det ekstra for. Den originale børste fra Dafni har vundet mange bedste i test/testvinder udmærkelser i Daily Mail, Beauty Heaven, Cosmopolitan, BusinessInsider.com, Vogue m.m. hvor Dafni er testet op imod sine konkurrenter.

En god glattebørste der nemt kan komme helt ned til hovedbunden, da kun det lilla område af børsten bliver varm. Glider nemt og hurtigt gennem håret og kommer med en god og hurtig opvarmning. Du sparer meget tid ved at bruge Dafni børsten frem for et glattejern, da du glatter et 5 gange størrere område ad gangen.

Anbefalesværdig hvis du ønsker den gode, hurtige og effektive glatning af dit hår. Hvor Dafni udmærker sig ved at være det hurtigeste der opnår den flotte glatning, som alt afhængig af din hårtype, maksimum tager 5 minutter.

 • Til bølget, krøllet, kruset eller flyvsk hår
 • Stort børstehoved
 • Keramisk belægning
 • Konstant temperatur på 185ºC
 • Varmeisoleret
 • Dafni er patenteret
 • 1 minuts opvarmningstid
 • Autosluk
 • 2,2 m. ledning
 • Pris: 1.195,- kr.

Babyliss HSB100E

En billigere model er denne HSB100E fra det franske Babyliss. Helt ligesom med Babyliss glattejern, får du et ganske fint produkt der ikke kommer i samme høje klasse som Dafni, men kommer i en kvalitet der giver dig en anstændig beskyttelse af håret og glatning. Hvor prisen samtidig er meget lavere da HSB100E modellem fra Babyliss lige nu kommer til under 400 kr. på tilbud.

Børsten kommer med 3 forskellige temperaturindstillinger(fra 180 til 200 grader) så du kan indstille til mere varme ved det tykke hår, og mindre varme ved det tynde hår. Her regulerer du indstillinger på on/off knappen der sidder på skaftet. GHD & Dafni har begge valgt 185 grader som bedste temperatur for optimal beskyttelse af håret og varme til den perfekte glatning.

Børstehovedet kommer med en keramisk plade med effektiv ion-teknologi. Det er med til at gøre håret glat og glansfuldt. Her er de inderste børstehår i keramisk materiale mens de yderste børstehår er lavet af silikone og plastik. Disse er lidt stive i materialet og ikke helt i samme høje klasse som Dafni børsten. Helt ligesom materialet på ydersiden ikke har samme klasse, da børsten godt kan blive lidt varm så du skal ikke holde hvor det er upraktisk.

Hvis du ønsker et ganske fint produkt i den billigere/mellemklassen til dit hår, men ikke vil give over 1.000 kr. har Babyliss glattebørsten fået fine karakterer i diverse anmeldelser i anerkendte medier som Testsiger, Elle, norsk TV2 m.m.

 • ION-funktion
 • Diamond Ceramic varmelegeme
 • 3 temperatur indstillinger
 • Opvarmningstid til 180 grader på ca. 30 sekunder
 • 3 LED indikationer
 • Fjerner statisk elektricitet
 • Overflade på 6,5×9,5 cm.
 • Autosluk efter 30 min.
 • Drejeledning længde på 1,8 m.
 • Pris: 399,- kr. på tilbud

OBH Nordica Artist Pro Brush & Straight

OBH er ligesom Babyliss i den billige prisende. Her kommer OBH glattebørsten Arti Pro Brush & Straight til en pris lige under 300 kr. En ganske fin glattebørste der kommer med keramisk belægning og ioniserings-funktion.

Ioniserings-funktionen der er med til at mindske statisk elektricitet i håret, og som er standard på stort set alle glattejern og børster. Helt ligesom den keramiske belægning der er standard for de fleste. Forskellen på denne OBH model og f.eks. Dafni, er dupperne der sidder i selve børsterne. Her får du mere kvalitet på alle parametre med Dafni, hvor materialet på OBH modellen kan blive varmt hvis du holder lidt forkert på børsten.

Den store fordel ved denne OBH børste er den lange 2,8 meter ledning, hvor temperaturen er fast på 210 grader hvilket er lidt højere end GHD og Dafni.

 • Keramisk belægning
 • Ioniserings-funktion
 • Opvarmningstid 1 minut
 • Fast temperatur på 210 grader
 • Mål: 4×6,7×12 cm.
 • Ledning 2,8 meter
 • Autosluk
 • Pris 299,- kr.

Remington CB7480 glattebørste

Remington er et andet velrenommeret brand indenfor elektriske hårapparater. Efter Dafni kom frem med deres originale glattebørste, har Reminton selvfølgelig også skabt en model med den nyere teknologi til at glatte håret.

Remington CB7480 børsten kommer til en pris på 500 kr. hvor du får en god drejelig ledning på 3 meter. Absolut en rar detalje da 1,8 meter ofte kan være ganske upraktisk.

Glattebørsten kommer med ion-teknologi og keramiske børster med mandelolie og keratin, hvor en ekstra funktion er blow-dry effekt. Det er med til at give dit hår naturlig fylde og en lækker detalje ved denne model.

Hvis du har kruset hår, kan du opleve at glattejernet er bedre til at bekæmpe dette end denne glattebørste. Og her bør du overveje Dafni eller et glattejern. Til dig der ikke har tykt eller kruset hår, er børsten ganske fin i mellemklassen.

Varme indstillinger kommer med 3 forskellige muligheder på 150, 190 og 230 grader.

 • Ion-teknologi
 • Keramisk belægning
 • 3 temperaturindstillinger fra 150-230 grader
 • 30 sekunders opvarmingstid
 • Drejeledning på 3 meter
 • Pris: 499,- kr.

HH Simonsen Hot Brush Straightener

En anden børste i det prisvenlige niveau er Hot Brush Straightener fra danske HH Simonsen. Det danske brand der er kendt for deres HH Simonsen glattejern mærkevare produkter til en fornuftig pris. Hvor du godt nok ikke får samme høje kvalitet som GHD eller Dafni, men en fornuftig kvalitet der ligger i laget lige under.

Kan skabe volume i håret ved at køre børsten gennem håret oppe fra og ned med børstehovedet opad. Og det glatte look ved at gøre omvendt.

Du får 3 temperaturindstillinger der går fra 170-200, 190- 210 og 210-230 graders intervaller. Her er indstillingen til normalt hår, 190-210 grader. Du justerer ved knappen i skaftet, hvor udformningen kommer i en dejlig ergonomisk form der ligger godt i hånden.

 • ION-teknologi
 • Keramisk belægning
 • Anti-skoldning
 • 3 forskellige temperatur indstillinger
 • Ergonomisk design
 • 3 meter ledning
 • Mål børstehoved: 12x5x7 cm.
 • Pris: 399,- kr.

Tips & Tricks til styling af håret

Hvordan du vasker dit hår på den rigtige måde?

Hvordan du vasker dit hår på den rigtige måde?

Hvordan du vasker dit hår på den rigtige måde? Du mener sikkert, at du vasker håret rigtigt. Fe fleste af os kan godt lide et rent og dejlig duftende hår, men det er dog ikke ensbetydende med, at du rent faktisk gør det på den rigtige måde. Mange vasker deres hår alt...

Hvor ofte skal man vaske hår? Få det korte svar her

Hvor ofte skal man vaske hår? Få det korte svar her

Det er ikke noget problem at vaske hår! Det er rigtigt, men du kan altid optimere din hårvask rutine for at komme godt fra start, når det kommer til god hårpleje. Læs videre for at få gode råd til hårvask med de bedste resultater. Hvor ofte skal man vaske hår? Hårvask...

God conditioner? Den gode balsam til forskellige hårtyper her

God conditioner? Den gode balsam til forskellige hårtyper her

Hvis du mangler en god conditioner til genopbygning af skadet og ødelagt hår, så finder du her særlige udvalgte produkter der kan hjælpe med at klare elektrisk, skadet, ødelagt og tørt hår her i form af de rigtige mærker indenfor balsam. Du gør selvfølgelig klogt i at...

5/5 (1 Review)