Styler i god kvalitet?

Find det bedste glattejern

Find det bedste glattejern til dit hår?

Når du skal finde det bedste glattejern, så er der forskellige parametre der afgør dit valg af køb. Prisen er logisk nok en af de mest afgørende ting. men du burde mere se på kvaliteten frem for, om du sparer et par hundrede kroner.

Hvis du køber den bedre kvalitet så kommer du af med flere penge. Ofte er det dog givet godt ud både økonomisk og ikke mindst for dit hårs skyld.

Fordelene ved et godt glattejern er ret store. Og hvis du ser på den økonomiske side af sagen over længere tid, så er prisen for et godt glattejern slet ikke så dårlig en investering. Derudover, så har du samtidig et glattejern der ikke beskadiger dit hår som mange billige modeller er tilbøjelige til. Håret bliver ofte beskadiget på grund af dårlig materiale kvalitet, men her har de gode glattejern mærker som f.eks. GHD forstået at skabe et super godt og populært produkt.

Du kan her finde de gode tips og råd til hvordan du finder den rette styler til dit hår, og selvfølgelig også et bud på det absolut bedste indenfor de forskellige modeller og mærker.

GHD Platinum

Flagskibet fra GHD er nok det bedste blandt glattejern til private. Det er også den dyreste styler, da prisen ligger på en pris omkring 1.500-1.600,- kr. Top kvalitet både til glatning og til optimal beskyttelse af håret.

True Divinity MK2

HH Simonsen True Divinity MK2 Stillwater er et godt glattejern der prismæssigt koster det halve af Platinum fra GHD. Kommer med titanium og teflon coatede plader med olie til en flot glatning og beskyttelse.

Babyliss Infinity Multistyler

Hvis du ønsker et glattejern til en billig pris, men ønsker en god beskyttelse til håret, er Babyliss multistyleren det populære valg. Babyliss giver anstændig kvalitet der både glatter og beskytter rigtigt.

Hvordan du vælger det bedste glattejern til håret?

GHD er eliten indenfor glattejern og det skyldes den gode kvalitet hvilket især gær sig gældende ved den vigtigste komponent i et glattejern, nemlig varmepladerne.

Varmepladerne er hvad der sætter håret. Ved et glattejern er det afgørende for det gode glatning, at varmepladerne er opvarmet på hele fladen og ikke så meget de høje temperaturer som mange tror.

Hvis du købet et billigt glattejern, så får du et glattejern der tilbyder afsindigt høje temperaturer hvor nogen faktisk går helt op til 270 grader, hvilket skyldes at de høje temperaturer kompenserer for ujævn varmefordeling. Mange billige glattejern kommer med et s-formet varmelegeme, som logisk nok vil give ujævn varmefordeling og dermed gøre skade ved håret og giver problemer med at opnå total glat hår. Med et GHD glattejern får du varmegrad på 185 grader, som GHD har forsket i og fundet er den optimale temperatur og som har et varmelegeme der varmer varmepladen helt op over det hele.

Varmeplader

For at finde den helt rigtige, så er det størrelse af varmeplade der afgør hvor et glattejern jo logisk nok er langt, men varierer i varmeplade størrelse. De små størrelser er til det korte og fine hår, hvor de store plader er til det lange eller tykke hår.

De forskellige glattejern og varmeplader dækker over forskellige materialer, hvor de mest brugte er disse slags kombineret med nano-teknologi til overfladerne.

 • Jern: De gængse billige produkter kommer ofte med metal plade og temperatur indstilling i 2 eller 3 niveauer.
 • Keramik: Du finder mange forskellige prisklasser med keramik plader, som faktisk i de fleste tilfælde er keramik belægning ovenpå f.eks. aluminium. Fordelen ved keramik er at håret ikke brænder fast på overfladen, som ofte sker ved de billige modeller med jern.
 • Tourmaline: Glattejern med tourmalin-ionisk keramikbelægning sikrer en jævn varmefordeling, og som ofte er en favorit blandt mange brugere.
 • Ionisk: Dette er nok det mest avanceret materiale i mange modeller, og logisk nok også med til at gøre jernet dyre end gennemsnits priserne. Dette materiale er især god til kvinder med tørt hår, da det faktisk hjælper til at holde fugten i håret, frem for at trække det ud af håret.

Generelt kan man sige, at jo tykkere og krøllet hår du har, jo mere varme skal du bruge for at glatte håret, hvilket igen betyder, at du har brug for et af de dyrere modeller som GHD. Disse modeller indeholder den avanceret teknik der sikrer en jævn fordeling af varme i den helt rette temperatur. Derudover, kan du også overveje at bruge et damp glattejern som L’Oreal Steampod eller en af de nyere glattebørster til hår der ikke er tykt.

Dine fordele ved et GHD glattejern?

Når man skal finde det rigtige glattejern til sit hår og budget, så er der forskellige faktorer at tage højde for.

Først og fremmest skal man kende forskellen på et glattejern (som er det samme som et fladjern) og de forskellige andre styling apparater som f.eks. et krøllejern. I dag finder du nemlig mange forskellige glattejern som også virker som krøllejern, men det primære formål er at glatte håret og som sådan, så skal man selvfølgelig købe ud fra dette formål.

Din hårtype er selvfølgelig den primære faktor, og man kan sige at kvinders hår falder indenfor tre forskellige kategorier, hvor de fleste mænd kun går under en type.

 • Fint hår: Fint hår som måske bliver lidt kruset, her skal du ikke bruge et godt glattejern tilbud der byder på høje temperaturer. Gå efter en model med keramisk belægning der giver glatte flader der danser sig igennem håret.
 • Fint og krøllet hår: Hvis du har fint og krøllet hår, så kan du med fordel vælge et jern hvor man kan ændre temperaturer, hvilket giver mulighed for at finde den helt rette til håret. Titanium plader og GHD er særdeles velegnet som det rette glatte- og krøllejern til dette hår.
 • Tykt hår: Når man har et tykt hår, så skal man bruge et glattejern der kan klare den konstante og jævne varme over det hele. Her er det selvfølgelig et glattejern med en stor flade der skal bruges, hvor GHD Maxi modellen er absolut topklasse til jobbet(Se GHD Gold Max styler her).

Hvorfor GHD anses som noget af det bedste?

Der er meget få ejere af et GHD glattejern, som vil modsætte sig argumentet om, at et GHD glattejern giver et smukt glat hår kun ved de 175-185 grader som GHD bruger i alle deres modeller. Det er nemlig argumentet mange folk bruger, da de tror at 210 grader eller over er nødvendigt for at skabe det glatte hår – Det er en myte som forklaret ovenfor.

GHD er på toplisten de fleste steder vedrørende bedste glattejern til håret både til mand eller kvinde, og produkterne ligger godt nok i pris eliten også, men du får et kvalitets produkt der løser opgaven til UG og samtidig kommer med 2 års garanti.

Kvaliteten i det eksklusive produkt er i top, for du får en avanceret elektronisk styring i produktet, og denne styring kontroller også temperaturen i fladjernet.  En af disse ting er Shiver mode som kort fortalt er, at den slukker for temperaturen hvis den kommer under 80 grader, da dette kan være årsag til fugt i glattejernet, og som kan være med til ødelægge glattejernet. Derudover så kommer alle deres modeller i de forskellige serier også med sleep-mode hvis du glemmer at slukke for glattejernet.

Hvilke GHD modeller at vælge mellem?

Du finder tre forskellige modeller i de forskellige GHD serier, hvor forskellen mere eller mindre ligger i bredden af varmepladerne. Bredden af varmepladerne er netop hvad der er afgørende for hvilket model der passer netop til din hårtype.

 • Mini Styler er det smalleste eller mindste GHD glattejern kommer med varmeplader på kun 1 cm. Det er et perfekt glattejern til korte frisurer for både mænd og kvinder, helt ligesom det kan bruges til at skabe detaljer i det lange hår. Dette er en af de bedste mini glattejern du finder blandt de forskellige mærker.
 • Classic Styler er midt modellen der kommer med en varmeplade bredde på 2,4 cm. Dette jern virker til alle frisurer og som sådan, er dette modellen der er solgt flest af. Dog er jernet særdeles velegnet til mellemlangt og langt hår.
 • Maxi Styler er den største model med en varmeplade bredde på 4 cm. Perfekt glattejern til kraftig, kruset og langt hår.

Det bedste glattejern mellem de mange forskellige modeller?

Vi giver her Glattejernet.dk et bud på det bedste glattejern imellem de forskellige mærker og modeller, hvor prisen både ligger i den billige ende helt ligesom de forskellige GHD modeller ligger i den højeste ende af pris skalaen.

GHD Platinum er luksus jernet

Det dyreste og luksus udgaven i GHD modellerne er Platinum styleren. Her får du ligesom med Eclipse, den banebrydende og patenterede Tri-Zone teknologi som styrer varmen og fordelingen af denne, så man opnår den rigtige temperatur på hele overfladen.

Platinum adskiller sig dog fra Eclipse, for du får flere gode teknikker med dette jern. En lækker tilføjelse i gode egenskaber, er den patenteret ”wishbone hinge” der giver en fattet og nem kontrol over dit hår ved at sikre, at pladerne er parallelle med hinden. ”Safer for hair” teknologien giver ifølge firmaet bag, op til 50 % færre knækkede hår og faktisk også en væsentlig forbedring i et glansfuldt look.

Du får med dette glattejern, et både flot og ergonomisk design der giver et sundt, skinnede, smukt og super glat hår, der samtidig bliver beskyttet bedst muligt mod varmeskader og knækkede hår.

Opgraderingen fra Eclipsen modellen kommer med disse specifikationer:

 • Passer til alle hårtyper
 • Kan både glatte og krølle
 • Smukt og ergonomisk glattejern
 • Tri-zone teknologi
 • 6 sensorer til jævn varme fordeling
 • Konstant temperatur på 185°C
 • Aerogel isolering der sikrer et kølig håndtag
 • 20 sekunders opvarmningstid
 • Universal strømforsyning
 • Garanti på 2 år
 • 7 meter drejeledning
 • Sleep-mode hvis glattejern ikke har været brugt i 30 min.
 • Kommer med en god beskyttelseshætte

GHD Eclipse Black Styler er populær

Det bedste glattejern ligger også i GHD mærket da deres GHD Eclipse Black Styler er et fedt glattejern med en god teknik og funktionalitet – Dog er Elipse modellen ved at bruge udfaset.

Eclipse glattejernet så dagens lys i 2013 hvor GHD sendte den 3 serie ud blandt de 4 forskellige. Du opnår smukt hår på meget kort tid med dette innovative glattejern der virkelig satte baren højt ved udkommelsen.

Glattejernet har siden introduktionen i 2013 vundet adskillige priser som Best of Beauty prisen på allure.com blandt mange flere, helt ligesom du finder masser af gode kundeanmeldelser på dette glattejern både i Danmark og udlandet.

Prisen er stort set det eneste der trækker ned, for den ligger i den helt høje ende, men du får så til gengæld et glattejern der klarer dit hår på den smukkeste vis, og så på en rigtig hurtig tid, for fulde opvarmning fra tænd ligger nemlig kun på små 20 sekunder. Du får nemlig et glattejern der opretholder en konstant temperatur på de 185°C samtidig med den præcise og hurtige varme, så får du det smukke hår.

Varmepladerne der både er affasede og glatte aluminium plader, kommer med 6 super hurtige sensorer der skaber den konstante varme. Belægningen på den anden side af varmepladerne kommer med en keramisk belægning som giver det glatte strøg igennem håret.

Specifikationer på denne model ser sådan ud:

 • Passer til alle hårtyper
 • Stilfuldt og elegant design
 • Hurtig opvarmning på 20 sekunder
 • Sleep-mode med 30 minutters interval
 • Aerogel isolering der sikrer en kølig overflade selv efter 45 minutters brug, så du ikke brænder fingrene
 • Indbygget fod der gør Eclipse stabil på en overflade
 • Tri-zone opvarmningsteknologi
 • 6 sensorer til styring og fordeling af varme
 • Lang drejbar ledning

Braun Satin Hair til den billige pris

Hvis du er på udkig efter ganske god kvalitet men også til billige penge, så ligger Braun Satir Hair 7 i prisleje af 3-400 kr. og væsentlig billigere end GHD hvor kvalitet selvfølgelig matcher. Dette Braun glattejern er særdeles velegnet til farvet eller skrøbelig hår.

Braun glattejernet kommer med nano-glide på keramiske plader, så du undgår friktion og får et ubesværet løb igennem håret med fladjernet. Derudover, så kommer jernet også med Colour Saver teknologi som hjælper dig med fugtniveauet i håret ved hjælp af satin-ioner.

I forhold til GHD der ligger fast på temperatur, kommer Braun med indstilling af temperatur så du kan målrette varmen alt afhængig af hårtype.

Specifikationer på det gode og billige Braun jern er:

 • God pris
 • Opvarmningstid på 30 sekunder
 • Sleep-mode med 30 minutters interval
 • Keramiske plader med nanoglider
 • Temperatur muligheder på 130-200 °C
 • Digital hukommelsesfunktion
 • LC-display
 • 2 m. drejbar ledning
 • Kølig berøring så du ikke brænder fingrene under brug

Se en anmeldelse af glattejernet i denne engelske video:

Tips & Tricks til styling af håret

Hvordan du vasker dit hår på den rigtige måde?

Hvordan du vasker dit hår på den rigtige måde?

Hvordan du vasker dit hår på den rigtige måde? Du mener sikkert, at du vasker håret rigtigt. Fe fleste af os kan godt lide et rent og dejlig duftende hår, men det er dog ikke ensbetydende med, at du rent faktisk gør det på den rigtige måde. Mange vasker deres hår alt...

Hvor ofte skal man vaske hår? Få det korte svar her

Hvor ofte skal man vaske hår? Få det korte svar her

Det er ikke noget problem at vaske hår! Det er rigtigt, men du kan altid optimere din hårvask rutine for at komme godt fra start, når det kommer til god hårpleje. Læs videre for at få gode råd til hårvask med de bedste resultater. Hvor ofte skal man vaske hår? Hårvask...

God conditioner? Den gode balsam til forskellige hårtyper her

God conditioner? Den gode balsam til forskellige hårtyper her

Hvis du mangler en god conditioner til genopbygning af skadet og ødelagt hår, så finder du her særlige udvalgte produkter der kan hjælpe med at klare elektrisk, skadet, ødelagt og tørt hår her i form af de rigtige mærker indenfor balsam. Du gør selvfølgelig klogt i at...

Husk varme beskyttelse til håret

Husk at bruge noget varmebeskyttende til håret når du bruger et glattejern.Om du bruger en spray eller olie er næsten ligegyldig, bare du opnår en beskyttende hinde der skærmer mod de høje temperaturer som håret bliver udsat for.

4/5 (2 Reviews)