At opnå det flotte glatte hår, kræver selvfølgelig et af de bedste glattejern til håret. Her finder du mange forskellige anerkendte brands som GHD, Babyliss, Remington, OBH, Revlon m.m. Alle de mange forskellige producenter laver glattejern til forskellige hårtyper, priser og formål. Det kan gøre tingene svært, når der skal vælges et nyt glattejern. En ting der dog er afgørende for god kvalitet eller ej, er typen af glattejern plader.

Her i denne lille mini glattejern plader guide kan du finde svar på de forskellige muligheder. Og hvorfor du bør vægte varmepladernes kvalitet først og fremmest, og så kan du kigge på priser, funktioner og andet bagefter.

Hvilke plader til glattejern skal du vælge?

Varmepladerne på glattejern kommer i forskellige materialer hvor nogen er coated og andre ikke er. Overfladen og belægningen kommer ofte i disse hyppige typer:

  • Keramisk: De fleste glattejern kommer med keramiske plader. Før i tiden hvor glattejern ofte blev omtalt som fladjern, kom materialet i jern som også findes i mange af de helt billige glattejern. Keramisk belægning er med til minimerer chancen for at håret bliver brændt. Du finder glattejern med rene keramiske plader der tager lidt længere tid at varme op. Mens de fleste kommer med keramisk coating der sikrer hurtigere opvarmning og også en god fordelingen af varmen.
  • Teflon: Teflon belægning giver en dårligere beskyttelse og fordelingen af varmen end keramiske plader. Teflon coating du også finder i stegepander, bør du kun vælge hvis du ikke skal glatte håret særlig ofte. Teflon er nemlig ikke specielt holdbart materiale, men giver dog en glat overflade.
  • Tourmaline: Tourmaline belægning er med til at give ekstra flot shine i håret. Tourmaline er ofte en ekstra belægning ovenpå keramisk coated eller rene varmeplader. Du finder tourmaline i mellem- og den dyre prisklasse.
  • ION: Ionteknologi er coating af negativ ladede ioner. Det er velegnet til dig der ønsker blankt hår. For coatingen er med til at holde styr på frizzy og elastisk elektricitet.

Husk hvad de forskellige belægninger står for, når du skal vælge et nyt glatterjern eller måske en glattebørste. For en god belægning giver det nemmere, bedre og skånsomme glid gennem håret der både giver det bedste finish og sikkerhed.

5/5 (1 Review)