Har du ofte fedtet hår eller hovedbund? Så skal du læse videre og finde inspiration med et par små tips der kan hjælpe dig til at undgå fedtet hår.

Fedtet hår sidst på dagen er ganske almindeligt for rigtig mange, hvor håret måske er helt umuligt og klasser sig sammen. Heldigvis, selvom det er et irriterende problem, er det ikke værrere end at overproduktion af talgkirtler i hovedbunden kan forebygges. Det vil med tiden får problemet til t forsvinde og din hårstyling vil blive så meget nemmere og simplere, som det med rette også burde være.

Brug disse nedenstående tips i dagligdagen og så vil du hurtigt opleve at problemet forsvinder stille og roligt.

Shampoo til hårvask

Hvis du lider af fedtet hår, så skal du ikke spare penge på din shampoo. Find den bedste shampoo der er fedtfjernede og rensende for selvom mange produkter er stærkt overdrevne i forhold til pris, så er en god fedtfjernede shampoo det smarte køb for hårets skyld.

Alle har hørt det med at vaske håret hver dag, vil udtørre og give dit et livløst og fedthåret hår, det er der dog ingen videnskabelig bevis for som du kan læse på Videnskab. Tesen er, at det sker ved at talgkirtlerne bliver aktiveret under hårvasken og her bliver det naturlige fedt fjernet men talgkirtler danner fedt til din hovedbund, og jo flere gange du vasker jo mere fedt vil der blive dannet.

Den rigtige shampoo er selvfølgelig typen der er beregnet til fedtet hår. Her kan du sagtens vælge tørshampoo også, men fælles for shampoo til fedtet hår, er at de er mildere mod din hovedbund – Se et udvalg af gode produkter ved Nicehair

Tørshampoo

Tørshampoo bliver mange steder kaldt genialt til fedtet hår, men faktisk er tørshampoo ikke specielt god mod din hovedbund. Dog er det en god ide at bruge på de dage du ikke vasker, eller som alternativ til at skære nogle af de hyppige hårvaske væk.

En god tørshampoo er beregnet til at absorbere fedtet fra din hovedbund, og det er netop, hvorfor du skal bruge denne type shampoo på dit tørre hårvask dage, og samtidig kan du spare meget tid om morgen, hvor man jo ofte har travlt. Denne Redken Cerafill Maximize Texture Effect ved Nicehair, er perfekt til at lukke hovedbunden og et godt produkt til de fleste.

Skånsom

Det giver jo næsten sig selv, men når du vasker dit hår så vær ekstra skånsom, især hvis du har oplevet en stigende grad af fedtet hår den sidste stykke tid. Når man gnider mod hovedbunden, så skaber du nemlig en større produktion af olie i talgkirtlerne, så mindre friktion eller mere blid gnidning igennem håret under vask.

Hårbørsten

Køb en rigtig god og hvorfor ikke den bedste hårbørste der sagtens kan købes for under 100 kr. i forhold til de rigtige dyre.

En god børste er en god investering for dig, og så skal du prøve at skære nede på antal gange du børster dit hår. Du fordeler nemlige de naturlige olier fra hovedbunden ud i dine hårstrå når du børster håret. Ved at gøre dette, så acceller du faktisk det fedtet look, samtidig med der helt naturligt bliver dannet nyt fedt i hovedbunden.

Der findes selvfølgelig rigtig mange andre gode tips som sund mad, ikke indtag fedtindholdigt mad og meget mere, men de nævnte tips er noget du konkret og ret simpelt kan gøre noget ved. Samtidig er de nævnte ting også nogen, som du gør alligevel og du skal bare gøre disse ting anderledes, og over tid vil du opleve at hår bliver mindre og mindre fedtet.