Beskyt dit hår mod styling og føntørring for netop varme og styling er hvad der kan skade dit hår.

Du kan heldigvis opnå den bedste mulige form for beskyttelse med de rette produkter og tips, som du kan finde lige her på Glattejernet.

Beskyt dit hår ved styling

Den rette måde at bruge dine elektriske apparater kan gøre forskellen for håret. Faktisk kan en hårtørrer være bedre end lufttørring, det kræver bare at det bliver gjort på den rigtige måde.

Det samme gør sig gældende når man bruger et mini glattejern eller et af de større fladjern. Varmen fra disse vil beskadige dit hår hvis du ikke bruger de rette råd til at modarbejde den eventuelle beskadning.

Glattejern i vådt eller tørt hår?

Glattejern gør skade på både det tørre eller våde hår, men ifølge denne forsknings undersøgelse fra 2011, så gør du mere skade på vådt hår ved brug af glattejernet. Grunden til dette skyldes højest sandsynligt den hurtige fordampning af vand i håret. Her kan et glattejern med damp måske være mere skånsom end de almindelige typer.

Derfor husk ikke at have vådt hår, når du skal bruge en styler.

Hvilket stylingspray?

Mange tror at alkoholbaseret stylingspray er det dårlige valg, men fra selvsamme undersøgelse, blev der også lavet forsøg på effekten ved at bruge en våd spray uden alkohol og en tør spray baseret på alkohol.

Sjovt nok viste det sig, at alkoholen fik vandet til at fordampe inden brug, og dette gav et positivt resultat. Så næste gang du skal finde en stylingspray, kunne det tænkes, at du skulle overveje den alkoholbaseret spray.

Der findes flere forskellige gode stylingspray, men GHD curl hold eller lignede er et godt valg, som du kan finde ved Nicehair lige her.

Føntørring på den rigtige måde

Føntørring er en anden måde hvorpå du udsætter håret for varme, og det er som sagt skadeligt. Når det så er sagt, så kan lufttørring faktisk være endnu mere skadeligt, da en fugtig hovedbund danner grundlag for svamp, skæl og lignede.

Den bedste måde kan være at bruge en føntørrer, det skal bare gøres rigtigt, hvilket du kan gøre sådan her.

Føntørrer dit hår med en konstant bevægelse ved 15 cm. afstand, hvilket vil være blidest mod dit når som du kan læse i et forsknings studie fra 2011 her.

0/5 (0 Reviews)