Hvordan du vasker dit hår på den rigtige måde?

Du mener sikkert, at du vasker håret rigtigt. Fe fleste af os kan godt lide et rent og dejlig duftende hår, men det er dog ikke ensbetydende med, at du rent faktisk gør det på den rigtige måde.

Mange vasker deres hår alt for meget, hvilket kan være med til at skabe fedtet hår, der kommer af for meget talg.

For at undgå f.eks. fedtet hår, skal du bruge den bedste shampoo og ikke mindst, vide hvad der passer bedst til dig. Derfor skal du bruge de almindelige fornuftige hårtips angående hvilket shampoo der virker for dig.

Hvilket shampoo passer bedst så du får vasket håret rigtigt?

Hvis du skal bruge den rigtige shampoo til dit hår, skal du logisk nok også finde den rette efter din specifikke hårtype frem for at kigge på de forskellige shampoo mærker.

  • Fedtet hår: Hvis du lider af fedtet hår, så er citrus olier, tea tree olie, kamille, rosmarin, brændenælde og timian gode ingredienser til at fjerne fedtet fra dine hårrødder.
  • Fint hår: Panthenol er godt til kvinder med fint hår, da det giver god volume til håret.
  • Tyndt hår: Hvis du lider af tyndt eller måske livløst hår, skal du bruge shampoo og generelle hår produkter der indeholder cyclomethicone og imethicone, der på mere dansk, bliver kaldt silikone.
  • Tørt hår: Kvinder der lider af tørt hår, har logisk nok brug for shampoo med fugtgivende ingredienser. Nødeolie, shea butter og hvedekim olie er især gode til at binde sig til de tørre strå. Den gode shampoo som er rig på de vigtige fugtgivende ingredienser, er som regel de tykke uigennemsigtige shampooer.

Derudover så findes der også problemer med f.eks. spaltede spidser, skæl og glansløst hår, der alle kræver sin specifikke løsning til genopretning.

  • Elektrisk hår: Brug en god conditioner der modvirker statisk elektricitet, og som kan tynge dit hår samtidig.
  • Glansløst hår: Hvis du bruger varmt vand i badet, så skaber du en ødelæggende effekt på håret, for ofte fjerner man de gode naturlige olier i hovedbunden. Derfor er det et godt råd, at bruge lunken vand når du skyller håret.
  • Skæl: Skæl kommer ret ofte af en svampeinfektion i hovedbunden, og som sådan, skal det ikke behandles med olie. Det er selvfølgelig ikke sådan for alle kvinder, for det kan også skyldes andre sygdomme. Derfor kan den rette medicinske shampoo måske være nødvendigt at få en recept på, hvilket selvfølgelig kræver en læge konsultation.
  • Spaltede spidser: Et godt råd er, at du bruger en proteinholdig conditioner regelmæssigt. Protein kan lave en midlertidig opretning af skader, for styling, farver, permanent og andet ødelægger dit hårs beskyttende lag.
5/5 (1 Review)