Der findes ikke mange ting der er værre end tørt hår for os kvinder. Kunne det ikke bare være mændenes problem da de fleste ikke har så meget af det som vi har? Tørt hår er noget vi typisk får i de kolde perioder, så det er jo virkelig heldigt vi bor i sådan et varmt land som Danmark (sarkasme kan forekomme).

Danmark er nu et dejligt land trods de kolde tider og det periodiske tørre hår. Her vil der være nogle tips til os kvinder der skal holde tørt hår på afstand.

Tørt hår skal bekæmpes, og ikke ventes på at forsvinde

Der findes faktisk rigtig mange muligheder for at pleje dit hår, og jo mere du gør for dit hår, jo større chance er der for at du undgår tørt hår.

Vi kvinder elsker jo at shoppe nærmest uanset hvad det er, så efter du har læst dette er det muligt du har en lille dosmerseddel klar til i morgen.

Shampoo

Det først vi kommer ind på er shampoo. Det er ikke meningen at det skal være en fornærmelse, for vi ved godt at du passer på dit hår, men shampoo er virkelig undervurderet på dette punkt. Find en shampoo der giver dit hår fugt så det ikke tørre ud. Det er ganske simpelt, og du kan læse det på shampooflasken om det er fugtgivende eller ej – Du kan med fordel få inspiration i udvalget ved Nicehair her

Hårkur

Prøv en hårkur. En hårkur er nærmest nemesis til tørt hår, hvilket er den helt rigtige allierede for os kvinder. En hårkur dit hår er som en tur i wellness for os kvinder.

Læs også: Små tips der kan hjælpe dig til undgå fedtet hår

Når det er koldt udenfor, altså så koldt at du decideret kan mærke det på dit hår, så er det utrolig vigtigt at dit hår ironisk nok er helt tørt, inden du går ud i kulden. Man skulle tro det var så simpelt, men vi kvinder malker for det meste så meget tid vi kan på at lave alt andet for at gøre os klar, så helt simpelt er det måske ikke hvis du typisk har travlt om morgenen.

Sidst men ikke mindst på din lille shoppetur, er at du skal finde og benytte en hårolie. Lige som olie er godt for en tør kæde på cyklen, er det også godt mod tørt hår. Og så findes der endda mange olier der giver dit hår et lidt ekstra elegant look – Som udvalget lige her

Har du styr på kosten?

Hvad du indtager af mad har faktisk også indflydelse på hvordan dit hår lever og ånder. Det kan være du ikke får nok Omega 3 eller for den sags skyld B-vitamin.

Omega 3 er det vi også forbinder med fiskeolie. Det lyder ulækkert, men heldigvis kan de nu fås i kapsler som bare skal sluges. Så slipper du får en dårlig smag, og du bekæmper tørt hår effektivt på samme tid.

Tørt hår kan også skyldes at du får for få fedtsyrer. Og nej, du skal altså ikke spise fed mad, bare rolig. Her er der tale om de sunde fedtsyrer som du finder i mandler, avocadoer og eksempelvis laks.

Held og lykke med at bekæmpe tørt hår fremover, og del hellere disse tips med kvinder omkring dig!

5/5 (1 Review)